Succesvol leren samenwerken in een interculturele context

Succesvol leren samenwerken in een interculturele context

Bijna elk bedrijf heeft vandaag de dag te maken met internationale zakenpartners, en ook internationale teams zijn eerder regel dan uitzondering. Hoe laat je medewerkers uit verschillende landen het beste met elkaar samenwerken, en op welke manier communiceer je met internationale zakenpartners? Intercultureel trainster Anke Dorenbos van Dorenbos Connect biedt hulp.

Het bedrijf biedt vanaf juni 2020 nieuwe producten aan voor organisaties, managers, teams en particulieren, die in een interculturele context werken en hun communicatie met internationale zakenpartners willen verbeteren of effectiever willen samenwerken met internationale (virtuele) teams. “Diversiteit en werken met verschillende culturen brengt uitdagingen, maar vooral ook mooie kansen met zich mee”, aldus Dorenbos.

Elke dag iets leren

Afhankelijk van de behoeften en de situatie van de klant zijn er verschillende opties: webinars, maatwerk en online 30-dagen-programma’s. Bij de 30-dagen-programma’s ontvangt de klant elke dag kennis, tips, inspiratie, oefeningen en coachingvragen in zijn of haar mailbox. Zo worden er elke dag kleine stapjes gezet. Er zijn drie Nederlandstalige 30-dagen-programma’s: ‘Teamontwikkeling in interculturele context’, ‘Agile werken in interculturele context’ en ‘Succesvol zakendoen in Duitsland’.

Microlearning

Met deze programma’s sluit Dorenbos aan op de behoefte aan microlearning: de trend om lesstof online en in kleine porties aan te bieden. Ideaal voor mensen met weinig tijd, die willen leren op het moment dat het hun uitkomt. En des te relevanter in tijden van corona, waarin vanuit huis werken het nieuwe werken lijkt te worden.

Meer informatie

Meer informatie over de 30-dagen-programma’s, data van webinars en mogelijkheden omtrent maatwerk is hier te vinden.

Over de auteur

Anke Dorenbos heeft haar sporen op intercultureel vlak ruimschoots verdiend. Als Duitse die al meer dan 20 jaar in Nederland woont kent ze de gevoeligheden tussen culturen in het algemeen, en tussen de Duitse en de Nederlandse cultuur in het bijzonder. Ze geeft al 8 jaar advies rond interculturele pr-vraagstukken en is tevens gecertificeerd intercultureel (business)trainer.

 

 

 

X