Succesvolle Euregionale Gastronomiewedstrijd op horecabeurs Gastro Tek

Succesvolle Euregionale Gastronomiewedstrijd op horecabeurs Gastro Tek

Op 20 en 21 januari vond midden op de beursvloer van de horecabeurs Gastro Tek in Kalkar de Euregionale Gastronomiewedstrijd plaats. Vijf teams van zes Nederlandse en Duitse mbo-instellingen kookten voor live publiek.

Tijdens de wedstrijd moesten gemengde Nederlands-Duitse multidisciplinaire teams samenwerken, creatief denken, communiceren in twee verschillende talen en rekening houden met elkaars (gastronomische) cultuur. Er deden koks, banketbakkers, assistenten, hotelmannen en -vrouwen en obers van zes scholen uit het grensgebied mee aan de wedstrijd: het ROC Rijn IJssel Arnhem, het Graafschap College Doetinchem, het Berufskolleg Kreis Kleve, het Berufskolleg Lise Meitner Ahaus, het Berufskolleg Glockenspitz Krefeld en het Berufskolleg Sophie Scholl Duisburg. Ongeveer vijftig beroepsleerlingen zette hun beste beentje voor terwijl het publiek van de beurs mocht meekijken, proeven en zelfs jureren. De eerste dag stond in het teken van het maken van euregionaal fingerfood. De tweede dag stonden de deelnemers voor de uitdaging een euregionaal driegangendiner te maken.

De wedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd en was volgens de betrokkenen geslaagd. Niet alleen omdat het voor de deelnemers een leerzame ervaring was, maar ook omdat er nauw samengewerkt werd met het bedrijfsleven.

Winnaars

Aan Nederlandse kant werden er prijzen gewonnen door Anne Eekelder (kok, Graafschap College), Amani Sheiko (assistent, Rijn IJssel Arnhem), Kheder Alnamer (assistent, Rijn IJssel Arnhem) en Eva Groot Kormelink (manager, Graafschap College). Op de Duitse instellingen vielen Sipal Kaan (kok, Lise Meitner Berufskolleg), Dominik Cymbala (kok, Berufskolleg Kleve), Jessica Kunze (banketbakker, Sophie Scholl Berufskolleg), Alissa Brockes (restaurantopleiding, Glockenspitz Krefeld) en Ronja Mohaubt (hotelopleiding, Glockenspitz Krefeld) in de prijzen.

X