Van Boekenweek zur Buchmesse

Van Boekenweek zur Buchmesse

Masterstudenten van de Radboud Universiteit gaan op zoek naar een nieuw Duits lezerspubliek voor bekende Nederlandse schrijvers. Voor dit masterproject zullen schrijvers als Adriaan van Dis en A.F.th. van der Heijden in de aanloop naar de Frankfurter Buchmesse met Duitse studenten in gesprek gaan om de Nederlandse literatuur bekender te maken in Duitsland.

Hoe staat de Nederlandstalige literatuur er op dit moment voor in Duitsland? Hoe bereiden schrijvers, uitgevers, vertalers en literair agenten zich voor op de Frankfurter Buchmesse? Dit zijn enkele vragen die studenten van de masteropleiding Literatuurwetenschap en Literair Bedrijf, onder leiding van hoogleraar Duitse taal en cultuur Paul Sars, gaan onderzoeken. De masterstudenten volgen de komende maanden vier zeer verschillende auteurs in hun Duitse reizen op de voet: Pauline Broekema, A.F.th. van der Heijden, Adriaan van Dis en Mirjam Rotenstreich. Daarnaast gaan twee studenten op zoek naar geïnteresseerde lezers onder Duitse studenten Nederlands. De Nederlandse schrijvers gaan met deze Duitse studenten in gesprek over hoe ze Duitsers kunnen interesseren voor hun boeken.

De mastercursus ‘Van Boekenweek zur Buchmesse’ vindt plaats in aanloop naar de Frankfurter Buchmesse in oktober, het grootste Duitse boekenevenement waar Nederland en Vlaanderen dit jaar gastland zijn. Daarnaast staat de Nederlandse Boekenweek in maart in het teken van Duitsland.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X