Zakendoen in Duitsland: groeiende vraag naar juridisch en fiscaal advies

Zakendoen in Duitsland: groeiende vraag naar juridisch en fiscaal advies
(c) STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

De Nederlandse conjunctuur draait nog steeds op volle toeren. Voor veel bedrijven is Duitsland de tweede afzetmarkt, het Duits-Nederlandse handelsvolume bevindt zich met 189,4 miljard euro op een recordniveau. De behoefte aan juridisch en fiscaal advies bij Nederlandse bedrijven is daarom ook groot. Dat merkt ook STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater, vlak over de grens bij Nijmegen. Het heeft in het eerste half jaar van 2019 twaalf nieuwe medewerkers aangenomen.

“Om te voldoen aan de aanhoudend grote vraag vanuit Nederland naar deskundig advies voor de Duitse markt hebben we een groot team van experts nodig”, vertelt Rechtsanwalt (Duits advocaat) en partner Lars Wemmers. Het kantoor is bovendien als bruggenbouwer bij veel grensoverschrijdende projecten betrokken.

De vragen van Nederlandse ondernemers zijn divers: “Het gaat voornamelijk om het oprichten van bedrijven, nieuwe vestigingen, overnames, joint ventures, merkenrecht, patenten, bouwrecht, personeelsaangelegenheden, de meest uiteenlopende fiscale aspecten en alles waar Nederlandse bedrijven die naar Duitsland gaan mee te maken krijgen”, benadrukt Wemmers.

Het kantoor heeft zich daarom in deze economische sectoren gespecialiseerd. Om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen, is het team met twee Steuerberater (Duitse belastingadviseurs) en zes medewerkers op de afdelingen financiële en salarisadministratie uitgebreid. “En we zijn voornemens om nog verder uit te breiden.” Daarnaast werden een nieuwe Rechtsanwältin en twee backoffice-medewerkers aangenomen. Er werd ook een duaal-student in dienst genomen. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat dit jaar in dienst is getreden op twaalf uit. In totaal werken er op het kantoor twaalf Rechtsanwälte, drie Steuerberater en vijftig andere medewerkers. Bijzonder is dat bijna alle werknemers tweetalig zijn.

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater is al meer dan dertig jaar een bruggenbouwer tussen Duitsland en Nederland. Maandelijks worden tijdens de ‘Duitsland borrel’ actuele vragen van Nederlandse bedrijven met betrekking tot Duitsland beantwoord. Ook grensoverschrijdende projecten als ‘Samen zijn we sterk’, ‘Portalprojekt’ en het ‘Euregionaal Economisch Netwerk’ worden door het kantoor ondersteund. “Om zakelijke successen te kunnen boeken in het buurland, moet je weten hoe het er aan toe gaat. Het is onze kerntaak dat duidelijk te maken”, aldus Wemmers.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X