Zevende speeddatesessie voor Nederlands-Duitse businessclubs

Zevende speeddatesessie voor Nederlands-Duitse businessclubs

Het online netwerken is intussen niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Na het succes van zes eerdere online speeddatingsessies organiseren verschillende Nederlandse-Duitse businessclubs nu een zevende bijeenkomst. Deze sessie zal aanstaande woensdag 1 september van 12.00-13.00 uur via Zoom plaatsvinden.

Organisatoren

De online ontmoeting wordt door een aantal businessclubs aan beide zijden van de grens georganiseerd, te weten Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve e.V., Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V., Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, IHK Aachen, Deutsch-Niederländisches Geschäftsforum München, Business Club Maas-Rhein en Grenzhoppers. Zij slaan de handen ineen om hun eigen netwerken met elkaar kennis te laten maken.

Programma

Tijdens de bijeenkomst zal er een kort welkomstwoord worden gegeven door Anouk Ellen Susan. Zij is voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V. en initiatiefneemster van de reeks speeddatingsessies. Na het welkomstwoord worden de deelnemers in verschillende groepen verdeeld en kunnen zij in de Breakoutrooms van Zoom elkaar (beter) leren kennen. Na een aantal minuten roteren de groepen, zodat er ook met andere aanwezigen genetwerkt kan worden.

Nederlands-Duits netwerk uitbreiden

De speeddatingsessie is bedoeld voor alle leden van de businessclubs, alsook voor iedereen die in een Nederlands-Duits netwerk geïnteresseerd is. De coronapandemie maakt fysiek netwerken al anderhalf jaar bijna onmogelijk, waardoor het idee ontstond om onder de businessclubs de krachten te verenigen en online bijeenkomsten te organiseren. Onder het motto ʺalleen ben je sneller, maar samen kom je verderʺ krijgen aanwezigen de mogelijkheid hun Nederlands-Duitse netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen.

Organisatoren oogsten lof

Tot nu toe oogstten de organisatoren van de businessclubs veel lof. Aan de voorgaande bijeenkomsten deden steeds tussen de 20 en 60 deelnemers mee. De feedback van de aanwezigen is positief en het Nederlands-Duitse netwerk heeft zich op een inventieve manier kunnen uitbreiden. Ook in de toekomst willen de organisatoren digitale bijeenkomsten blijven organiseren, zelfs als in kleine en grotere groepen weer fysiek genetwerkt mag worden.

Aanmeldingen

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de speeddatesessie van volgende week door een mail te sturen naar vorstand@dng.koeln. Na aanmelding ontvangen de deelnemers de Zoom-link. Vanaf 11.50 kunnen de deelnemers digitaal ‘binnenkomen’, waarna om 12.00 de bijeenkomst zal starten.

X