Bibliotheken Venlo en Krefeld organiseren grensoverschrijdende bijeenkomsten

Bibliotheken Venlo en Krefeld organiseren grensoverschrijdende bijeenkomsten

In het kader van het People-to-People-project ‘Kennis delen is vermenigvuldigen’ organiseren de gemeente Venlo, Bibliotheek Venlo en Mediathek Krefeld in 2021 en begin 2022 acht grensoverschrijdende bijeenkomsten. Doel hiervan is om Nederlanders en Duitsers uit de grensregio met elkaar in contact te brengen. De eerste vier bijeenkomsten vonden in het voorjaar van 2021 plaats; de laatste vier bijeenkomsten staan gepland voor dinsdag 16 en 23 november 2021 en dinsdag 18 en 25 januari 2022.

Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. In het voorjaar werden de thema’s culturele verschillen en onderwijs al behandeld. Zowel Nederlandse als Duitse gastsprekers belichten de thema’s, waarna een gezamenlijke discussie onder leiding van Ludger Kazmierczak plaatsvindt. Hij is correspondent in Nederland voor de Duitse openbare omroep WDR en presenteert het geheel tweetalig.

Op 16 (Krefeld) en 23 november (Venlo) staat het thema taalontwikkeling centraal. Bij beide bijeenkomsten is een andere spreker aanwezig. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten op 18 (Krefeld) en 25 januari (Venlo), waar het thema politiek en maatschappij zal zijn. Ook hier zullen op beide bijeenkomsten verschillende sprekers aanwezig zijn.

Meer informatie en aanmelding

Alle bijeenkomsten vinden vooralsnog fysiek plaats, maar zijn ook live via YouTube te volgen. Hier is meer informatie over de bijeenkomsten te vinden. Ook kunnen daar de bijeenkomsten uit het voorjaar teruggekeken worden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via ejacobs@bibliotheekvenlo.nl.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X