De voordelen van een GmbH-oprichting in coronatijden

De voordelen van een GmbH-oprichting in coronatijden

Ondanks de coronapandemie is Duitsland nog steeds een aantrekkelijk land voor ondernemers om zaken te doen. Onze oosterburen staan er op dit moment economisch gezien heel wat beter voor dan de meeste andere landen in de eurozone. De vraag is alleen: hoe bereik je deze markt, als nieuwe ondernemer? Allereerst door alle drempels uit de weg te ruimen die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden met een Nederlandse ondernemer zaken te doen. Eén van die drempels is het ontbreken van een GmbH. STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater uit Kleve vertelt er meer over tijdens de online Duitslandborrel op woensdag 19 januari. 

Duitsers doen nu eenmaal het liefst zaken met Duitse bedrijven. Een Duitse leverancier levert namelijk op basis van bekende spelregels. Is de leverancier een buitenlands bedrijf, werpt de samenwerking onherroepelijk vraagtekens op. Vraagtekens die bij de afnemer niet eens opkomen als een ondernemer als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven optreedt. Ook tijdens de coronapandemie biedt de GmbH dus een aantal voordelen.

Het Duitse civiele recht en handelsrecht kent verschillende rechtsvormen waaruit de ondernemer kan kiezen. De GmbH is bij het middenbedrijf de meest populaire bedrijfsvorm. Alvorens met een GmbH op de Duitse markt actief te worden, is het raadzaam deskundige adviseurs te raadplegen wanneer het gaat om het oprichten van een vestiging, de kosten van een dergelijke stap en de gevolgen voor gedetacheerde werknemers – maar bijvoorbeeld ook over de uitgangspunten bij het incasseren van vorderingen.

De Rechtsanwälte Freddy Heinzel en Alexander Crämer zullen tijdens de Duitslandborrel Nederlandse ondernemers informeren over de juridische, fiscale en bedrijfseconomische aspecten wanneer het om de oprichting van een GmbH gaat.

Meer informatie en aanmelden

De borrel vindt op woensdag 19 januari van 16.00 tot 17.30 uur online plaats, via Microsoft Teams. Geïnteresseerden kunnen zich t/m 17 januari hier aanmelden en ontvangen de toegangslink enkele dagen voor de bijeenkomst.

X