Dynamic Borders luidt lente in met grensoverschrijdende knooppuntkaart

Dynamic Borders luidt lente in met grensoverschrijdende knooppuntkaart

Vlak voor het einde van het project – en precies op tijd voor de lente – hebben de projectpartners van het Nederlands-Duitse project Dynamic Borders samen met Stichting Toeristisch Platform Maasduinen Venlo een knooppuntkaart op zakformaat uitgebracht. De kleine opvouwbare kaart omvat het gehele Nederlands-Duitse fietsknooppuntennetwerk in de projectregio. Zo worden de provincies Limburg en Noord-Brabant verbonden met Kreis Kleve en de regio Niederrhein. De kaart is kosteloos verkrijgbaar in de partnergemeentes Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze.

Fietsers in de grensregio wacht een prettige verrassing, want de kaart bevat ook horecatips voor onderweg. Bovendien zijn op de kaart de locaties van vijf laadstations voor e-bikes te vinden, die in het kader van het project geplaatst zijn.

Aandacht voor de grensregio 

De nieuwe kaart vormt het nieuwste product binnen het project en is een nuttige aanvulling op de al bestaande producten, zoals de grensoverschrijdende themaroutes, de arrangementen en het kleur- en puzzelboek voor kinderen uit de regio. Allemaal producten en activiteiten die de aandacht vestigen op de veelzijdige toeristische mogelijkheden en het afwisselende landschap in de grensregio.

INTERREG-project

Het INTERREG-project Dynamic Borders, dat tot eind maart 2021 liep, werd gesubsidieerd door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X