Grensoverschrijdend contracten afsluiten: hoe gaat dat in zijn werk?

Grensoverschrijdend contracten afsluiten: hoe gaat dat in zijn werk?
Het kantoor van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve. (C) STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Ondernemers die de grens oversteken om zaken te doen in Duitsland, krijgen te maken met het sluiten en nakomen van een breed pallet aan overeenkomsten. Bedingen die men standaard onderdeel van een overeenkomst wil laten worden, zijn vaak in de algemene voorwaarden van een bedrijf opgenomen. Hoe dit in Nederland in zijn werk gaat, weten ondernemers wel – maar hoe zit dat in Duitsland? STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater, Grenzhoppers Business School en het Internationaal Netwerkbureau organiseren hier op maandag 27 september een online seminar over.

Tijdens het seminar zullen verschillende onderwerpen behandeld worden. Aan bod komen onder andere het sluiten van overeenkomsten naar Nederlands en Duits recht, de gevaren van het ‘Kaufmännische Bestätigungsschreiben’, de kansen en bedreigingen van algemene voorwaarden, de mogelijkheden van het (verlengde) eigendomsvoorbehoud en de kansen en gevaren van een rechts- en forumkeuze. Ook worden verschillende valkuilen van het Duitse recht besproken.

Programma

Het online seminar begint om 14.00 uur. Grenzhoppers Business School en het Internationaal Netwerkbureau zullen de bijeenkomst openen. Daarna zal Udo Croonenbrock, Rechtsanwalt bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater, een presentatie geven en dieper op de genoemde thema’s ingaan. Om 15.30 uur is het seminar afgelopen. Het geheel wordt gemodereerd door Simon Boeing-Messing van het Internationaal Netwerkbureau.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link. Enkele dagen voor het seminar zullen ze vervolgens de toegangsgegevens voor Zoom ontvangen. Deelname is kosteloos.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X