Winkelpersoneel in Winterswijk krijgt gratis cursus Duits

Winkelpersoneel in Winterswijk krijgt gratis cursus Duits

Een hapje eten en lekker winkelen in Winterswijk: dat is wat veel Duitsers in de grensregio in het weekend regelmatig doen. Om de Duitse bezoekers in hun eigen taal aan te kunnen spreken, kan winkelpersoneel in Winterswijk nu een gratis cursus Duits volgen.

De cursussen worden aangeboden door de Grenzhoppers Business School en zullen plaatsvinden op 23 en 30 september van 9.00 uur tot 13.00 uur. Aan bod komen allerlei onderwerpen die voor winkelpersoneel relevant zijn, zoals de klant begroeten, vragen stellen aan de klant en vragen van de klant beantwoorden. Door middel van voorbeelden uit de praktijk leren deelnemers op een interactieve manier Duits.

De cursussen vinden plaats in het Raadhuis. Op termijn zullen ook andere gemeenten in de Achterhoek cursussen verzorgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via tgeurkink@winterswijk.nl.

Grenzhoppers is een vrijwillig samenwerkingsverband van circa 250 Nederlandse en Duitse gemeenten, bedrijven en sociaal-culturele organisaties in de grensregio Achterhoek-Borken. Het verband bestaat sinds 2016.

X