Kunstproject taNDem nodigt uit voor kick-off bijeenkomst nieuwe themajaar

Kunstproject taNDem nodigt uit voor kick-off bijeenkomst nieuwe themajaar
taNDemcamp 2018, © Stefanie Fehren

De komende jaren werken Nederlandse en Duitse kunstenaars en cultuurmakers uit de EUREGIO in tandems samen en creëren ze kunst- en cultuurprojecten. Om potentiële projectpartners uit het buurland te vinden en een grensoverschrijdend netwerk op te bouwen, vindt op 31 januari 2019 van 10 tot 15 uur bij het Kulturhus in Borne het taNDemcamp 2019 plaats.

“Na het grote succes van dit jaar hebben we veel zin in 2019 en het nieuwe jaarthema Energie”, vertellen de inhoudelijke projectleiders Johan Godschalk en Andre Sebastian. “Tijdens de kick-offbijeenkomst staat de ontmoeting centraal, maar we vinden het heel belangrijk dat de deelnemers ook een actieve rol krijgen”, leggen ze uit. “Zij zijn namelijk de creatieve mensen en daarom kunnen ze zelf een bijdrage leveren en de dag samen met ons inhoudelijk vormgeven.”

Mogelijke partners ontmoeten

De deelname aan het tweetalige taNDemcamp is gratis en inclusief eten en drinken. De projectleiding roept kunstenaars en cultuurmakers op om mee te doen en mogelijke partners van de andere zijde van de grens voor een gezamenlijk project te ontmoeten. De kunstenaarstandems kunnen maximaal € 15.000,- subsidie uit het project ontvangen. Het jaarthema van 2019 is: “Energie – Wat is onze drijfveer?”.

Aanmelding

Meer informatie over het project en de aanmelding is beschikbaar op: www.tandemkunst.eu. Aanmelden is verplicht via: https://tandemcamp19-nl.eventbrite.de.

Versterken van kunst-, cultuur- en erfgoedsector in grensgebied

Achter de naam taNDem staat het INTERREG V A project “Kunstverbinding – Kunstverbindung”. Binnen dit project werken de EUREGIO, Cultuurmij Oost, Münsterland e.V., Emsländische Landschaft e.V., de Stadt Osnabrück, de Landkreis Osnabrück en de Provincies Gelderland en Overijssel samen aan het versterken van de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X